Прослав е един от кварталите на Пловдив, който се отличава

...
</TD
> Прослав е един от кварталите на Пловдив, който се отличава
Коментари Харесай

Назоваха най-големите проблеми в Прослав

" Прослав "  е един от кварталите на Пловдив, който се отличава с неповторима атмосфера – по едно и също време незастроен и пасторален със своите къщи и озеленени дворове, само че и част от втория по величина град в България с комфортни пътни артерии до центъра. 

От началото на своя мандат кметът на " Западен " разгласи грижата за него за собствен приоритет, тъй като хората там се усещат изоставени от районната администрация и община Пловдив. Многобройни са сигналите за неотложни и нерешени проблеми.

Наскоро Стойчева организира диалог с представители на ОКТ за пренасяне на автобусната спирка. Сега тя е отдалечена, обрасла в плевели и без опция жителите да се движат по тротоар до ЖП спирката, където е разумно тя да бъде сложена. Така близостта на двете спирки ще обезпечи улеснение и сигурност на хората, които пресичат на това място за квартала.

Ще се инициира допитване до жителите за смяна на организацията на придвижване на улиците към ДГ " Боряна " и те да станат еднопосочни. Започна процесът за създаване на изкуствени неравности към учебните заведения и детските градини, с цел да се подсигурява по-голяма пътна сигурност на децата и техните родители.

Известни са непрекъснатите проблеми с пасарелката в кв. " Прослав ". По този мотив се реализира поредна среща на кмета на  " Западен "  с представител на НКЖИ – този път тя беше с инж. Гошо Къчков, шеф " Железопътна секция – Пловдив ". 

Той се ангажира в период да реши проблемите: корекция на асансьорните уреди, изчистване на графитите, слагане на спомагателни предпазни парапети, изчистване на зелената повърхност около оградата, която сега цялата във високи шубраци. Обсъден беше и въпросът за създаване на подлез под ЖП линиите и опцията за създаване и финансиране на абстрактен план за това.

Другите провокации за хората в " Прослав " са неналичието на пътищна инфраструктура, доста улици са просто кални точки. В бюджета на парадайс она са включени средства за планиране на ул.  " Западна ", както и ще се обновят детските площадки.

Планира се слагане на повече устройства за видеонаблюдение поради честите вандалски прояви, в резултат на които кварталът е много нечист, а пейките и детските уреди са изпочупени.

Въпреки че ОП  " Чистота "  наскоро почисти пространството на обръщалото на рейсовете, единствено след няколко седмици още веднъж то беше извънредно нечисто. Подготвя се и публично писмо до автобусните компании, които обслужват линиите до  " Прослав "  и районната администрация ще упорства за високи наказания за тези, които замърсяват. 

Обект на договаряния е и слагането на банкомати в квартала, обмислят се и идващите стъпки за разширение на гробищния парк.

" Прослав "  може да се трансформира и в едно средище на събития с друг темперамент, като районната администрация работи в тази посока и се надява на дейна поддръжка от страна на жителите в този квартал.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР